Friday, November 5, 2010

Kemenangan BN bukti rakyat Kelantan mahukan perubahan - Ku Li

GUA MUSANG 4 Nov. - Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah menyifatkan kemenangan calon Barisan Nasional (BN), Abdul Aziz Yusoff pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas sebagai bukti rakyat Kelantan mahukan perubahan.

Beliau percaya, rakyat kini semakin sedar bahawa hasrat itu hanya boleh dicapai sekiranya mereka memilih BN dan bukannya parti pembangkang pada setiap kali pilihan raya.

"Walaupun pilihan raya kecil ini tidak boleh dijadikan satu ukuran sebenar, hakikatnya ia sedikit sebanyak boleh menjadi petunjuk mood rakyat terhadap BN yang kini semakin meningkat.

"Apa yang perlu dilakukan selepas ini, kita terus berkhidmat kepada rakyat. Kita mesti buktikan BN benar-benar parti pembela rakyat, parti yang sentiasa mendampingi rakyat dan parti yang sentiasa memperjuangkan nasib rakyat," katanya ketika ditemui di kediamannya di sini hari ini.

Beliau mengulas kemenangan Abdul Aziz apabila berjaya mengalahkan calon Pas, Dr. Zulkifli Mohamad pada Pilihan Raya Kecil DUN Galas hari ini.

Pada pilihan raya kecil tersebut Abdul Aziz berjaya mengalahkan Dr.Zulkifli dengan majoriti 1,190 undi apabila mendapat 5,324 undi berbanding Dr. Zulkifli yang hanya memperoleh 4,134 undi.

No comments: