Wednesday, August 19, 2009

PAKATAN ADA HERO FILEM TAMIL DAN HERO FILEM CINA... KUI...KUI..KUI

Setahun lalu semasa pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim diberikan gelaran ‘Sivaji The Boss’ oleh para pengikutnya. Kini semasa pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir yang berada di dalam Parlimen Permatang Pauh, anak didiknya N. Gobalakrishnan melagakkan watak Sivaji apabila bertindak ibarat hero filem Tamil itu.

Mana tidaknya, dalam kawasan larangan untuk berhimpun, Ahli Parlimen Padang Serai itu yang naik ‘minyak’ ekoran sorakan sokongan para penyokong telah mengetuai ejekan kepada Barisan Nasional (BN), UMNO, Perdana Menteri dan polis.

Tindakannya yang cuba menonjolkan dirinya ‘hero rakyat’ itu telah menyebabkan pihak polis meminta beliau agar tidak membuat tindakan provokasi di kawasan larangan berkenaan.

Insiden berlaku sejurus beliau keluar dari kawasan pusat penamaan calon dan disambut dengan tepukan dan sorakan oleh para penyokongnya dan beliau terus ke arah penyokong yang berada di seberang jalan di dalam kawasan berpagar sambil bersalaman dan melaungkan slogan ejekan kepada BN dan UMNO serta polis.

Seolah-olah hendak cari pasal, Gobalakrishnan tidak mengendahkan arahan polis berkenaan malah sebaliknya melaungkan ‘hancur…hancur…hancur polis’.

Ekoran dariapda itu, pihak polis cuba menghalangnya daripada terus cuba mencetuskan suasana panas yang sebelum itu agak tenang.

Macam hero tamil, Gobalakrihsnan terus dengan provokasinya dan apabila cuba ditahan oleh polis, beliau bertindak menolak polis dan ada saksi mata menyatakan beliau telah menumbuk seorang pegawai polis yang berpangkat sub inspektor.

Ekoran itu sekumpulan polis meluru ke arah beliau dan cuba meredakan insiden tolak menolak dan dalam keadaan kelam kabut itu, terlihat jelas seluar yang dipakai oleh Gobalakrishnan terlondeh dan seterusnya beliau jatuh.

Sekumpulan kira-kira 50 penyokong pembangkang cuba merempuh kawalan polis.
Polis kelihatan cuba mengawal keadaan dan para penyokong terus melaungkan ‘polis babi, sial polis anjing’ dan beberapa kata kesat lainnya.

Dalam pergelutan itu Gobalakrishnan mendakwa tangannya patah hingga memaksa pihak berkuasa menghubungi ambulans yang kemudiannya membawa Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR itu ke hospital Bukit Mertajam.

Ketua Polis Negeri Pulau Pinang, Datuk Ayob Yaakob memberitahu wartawan, pihak polis bertindak menghalang Gobalakrishnan kerana beliau cuba mengggunakan pembesar suara untuk melaungkan kata-kata berunsur provokasi.

Menurut beliau, setelah diberi amaran sebanyak dua kali, seorang anggota polis cuba menahannya tetapi Gobalakrishnan dan para penyokongnnya melawan balik dan tercetuslah kekecohan.

Sambil memberitahu Gobalakrishnan dihantar ke hospital, Ayob turut menyatakan ada juga anggota polis yang cedera dan turut dihantar ke hospital.

Walaupun suasana perarakan berjalan lancar dengan kedua-dua penyokong parti yang bertanding mengiringi calon masing-masing, tindakan Gobalakrishnan melakonkan watak hero tamil telah mencemarkan ketenangan.

Drama itu disaksikan oleh para penyokong kedua-dua parti dan sudah tentu selepas ini, sebagaimana biasa Gobalakrishnan akan menjadi ikon baru ‘kezaliman’ polis. – 17/8/2009


KEHKEHKEH WELL..WELL...WHAT CAN I SAY!! AKU HANYA BOLEH TERSENGIH JEK. NAMPAKNYA PEMBANGKANG MEMULAKAN 'PERTEMPURAN' DENGAN LANGKAH KIRI!! . KALAU MENGIKUT FATWA MERAPU PAK AJIS..ORANG YANG MEMULAKAN SESUATU DENGAN LANGKAH KIRI NI BAKAL DI TIMPA BALA. ENTAHLAH..AKU TAK BERANI NAK CAKAP LEBIH2. KANG AKU TAK BOLEH MASUK SYURGA PLAK! TAK GITU PAK AJIS?? :-D

PADA AKU, PEMBANGKANG DAH BETUL2 TERDESAK, SESAK SEJAK DI M.U LAGI BERIKUTAN SERANGAN BERTALI ARUS PARA PATRIOT2 / PEMBELA NEGARA YANG TAK PUTUS2 MELANYAK PENYANGAK2 BONGKAK PAKATAN ROSAK KEHKEHKEH!. AKU TAU MEREKA DAH TERGUGAT, TERCEGAT, SIAP GARUK2 KEPALE ATAS BAWAH MEMIKIRKAN SERANGAN2 TANPA HENTI DARI PEJUANG2 NEGARA SEHINGGA MEREKA TERPAKSA MENGGUNAKAN KAEDAH CARI DAN UGUT PARA PATRIOT / PEMBELA NEGARA DI MANA JUA KEHKEHKEH.

INI MENANDAKAN USAHA PARA PATRIOT / PEMBELA NEGARA SELAMA INI TIDAK SIA2 MALAH SEMAKIN GALAK BERUSAHA MENENTANG PENGKHIANAT NEGARA HUHUHU!!!. TERUSKAN PERJUANGAN KALIAN!..KASI HANCOR!!..HANCORR!!..HANCORRRR!!! SAMA DIORANG!! ALANG2 SELUK PEKASAM BIAR SAMPAI KE PANGKAL LENGAN!! LET THEM COME AND WE GIVE THEM "KAW2"!...A GOOD DEFENCE IS KEEP OFFENSE YEHAAAAAAAAAA!!!!

1 comment:

YANG GAMBI said...

Salam bro,

Kalau semua nak tahu itulah cara lakonan puak-puak pakatan rompak ini..... paria cara paria, apek cara apek, Anwar tipu cara liwat dan Nik Aziz tipu cara dalil agamanya.......