Sunday, January 25, 2009

Adun BN Perak keluar UMNO dan sertai KeADILan

ADUN Barisan Nasional Nasarudin Hashim hari ini mengumumkan untuk menyertai KeADILan.

Pengumuman berkenaan dibuat ketika sidang media bersama Ketua Umum, Anwar Ibrahim di Ibu Pejabat KeADILan disini.

Menurutnya keputusan ini diambil setelah meneliti dan mempertimbangkan kepentingan rakyat.

” Saya amat yakin dengan kepimpinan KeADILan yang mempunyai iltizam dan idealisme yang kuat untuk memperjuangkan hak-hak dan kepentingan rakyat yang terdiri dari pelbagai kaum di negara ini,” katanya dalam sidang media.

Nasarudin adalah Adun Bota yang juga Pengerusi Felcra Berhad hadir bersama isterinya menyakini KeADILan tetap menjunjung hak-hak yang termaktub dalam perlembagaan.

”Saya percaya KeADILan akan tetap menjujung dan menghormati hak-hak yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan khususnya dalam kedudukan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi kebangsaan, kedaulatan Raja-raja Melayu dan kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan,” tambahnya lagi.

Selain itu menurutnya lagi penyertaan ini membolehkan saya menjadi Adun yang lebih berkesan dan memberi khidmat terbaik kepada penduduk setempat memandangkan Pakatan Rakyat sudahpun menubuhkan sudahpun menubuhkan kerajaan di negeri Perak.

- Suara Keadilan

Renungan : Bertuah punya YB, Dulu masa kempen semua BN bagus, bila dah ada masalah mahu lari. Mana pergi janji-janji. Kalau orang yang mungkir janji itu dikategorikan sebagai munafik. Memang sahlah ADUN Bota ni dasar munafik.

1 comment:

tajau singa raja said...

lompat sikatak lompat apa yang pasti individu seperti ini sedang dibelengu kekecewaan dalam politik yang teramat parah mana-mana parti pun dia ni takkan kekal lama berhenti je dalam arena politik tanam sayur lagi bagussssss......