Tuesday, May 10, 2011

10 Sebab PAS Tidak Layak Ganti UMNOPAS sedang ghairah menjalankan kempen Pas Ganti UMNO di serata tempat di Pahang dan negeri-negeri lain. Sila copy dan sebarkan.

10 Sebab PAS Tidak Layak Ganti UMNO
1. PAS bukan sebuah parti yang kuat dalam pakatan pembangkang. Kelemahan PAS bertambah apabila tertubuhnya PKR yang tidak dapat menerima perjuangan ‘ala PAS’.

2. PAS tidak kuat kerana tidak menjadi ‘tulang belakang’ kepada pakatan pembangkang . Kadang-kadang PAS umpama ‘melukut di tepi gantang’, itulah yang dialami oleh Dr. Hasan Ali.

3. PAS hanya parti ‘pak turut’ dan ‘kuda tunggangan’ yang tunduk kepada desakan DAP dan PKR. Sampai bila PAS mahu menjadi ‘parti lampin pakai buang’ atau bila diperlukan sahaja.

4. PAS tidak mampu bergerak sendiri dan bergantung kepada ‘bantuan talian hayat’ PKR dan DAP. Sebab itu PAS bergerak bersama-sama PKR dan DAP dalam apa program Pakatan Pembangkang.

5. Peranan PAS tidak sehebat DAP dan PKR yang pandai mengambil kesempatan di atas gelap mata (kealpaan) PAS yang sedang 'beseronok digula-gulakan' oleh DAP dan PKR.

6. PAS gagal menonjolkan dirinya sebagai sebuah parti yang mendukung prinsip Islam. PAS lebih gemar merujuk dan meminta perlindungan daripada DAP sekiranya menghadapi masalah.

7. Karpal (DAP) walaupun pernah berkata akan pertimbangkan bahawa Malaysia adalah sebuah Negara Islam namun kenyataan ini meragukan kerana beliau pernah berkata langkah mayatnya terlebih dahulu jika mahu menubuhkan Negara Islam. PAS ditipu hidup-hidup oleh Karpal (DAP) semata-mata mahu mencapai cita-cita parti DAP.

8. PAS gagal menjadi sebuah parti yang melindungi orang Melayu. PAS hanya banyak memperjuangkan parti dari nasib orang Melayu. Kadang-kadang PAS bersuara setelah tersepit dengan isu yang mencengkam partinya tetapi PAS masih gagal memenangi hati orang Melayu.

9. Islam di kalangan pemimpin PAS hanya ‘comel’ luaran sahaja tetapi dari segi akhlak dan peribadi langsung tidak mencerminkan sedemikian. Pemimpin PAS dikenali dengan kuat emosi, tidak berhemah dan suka maki hamun. Lebih teruk lagi PAS suka mengutuk dan menghina rakan seagama yang tidak sefahaman dengannya.

10. PAS ibarat 'melacur kedaulatan Islam' dan musuh Negara Islam kerana sedaya upaya merompak kuasa politik Islam di Malaysia. Malahan PAS menjalin 'kerjasama haram' dengan DAP secara terang-terangan bertentangan hukum Islam.
http://warisanpahang.blogspot.com/

No comments: